Een verslag van de clubdag 2017

Zondag 22 oktober jl. werd voor de 2e keer de club dag van Nederlandse Sint Bernard Club voor Liefhebbers en Fokkers gehouden bij Manege en Pensionstalling de Vijf Eiken in Rijen.

In ring 1, de ring met de honden met stamboom was keurmeester mevr. Ilona Onstenk Schenk aanwezig. Zij werd bijgestaan door ringmeester de heer B. Schouten en schrijfster Corien Kweekel en in de ring met de honden zonder stamboom was aspirant keurmeester mevr. Margit Kortleve-Prins aanwezig. Zij werd bijgestaan door ringmeester de heer Cor de Bas en schrijfster Anita van Dongen.

In het midden van de manege bak waren de ringen opgebouwd. Met tussen de twee ringen in een mooie tafel met alle bekers voor de winnaars.

Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen en werden de ringnummers uitgedeeld. Om 10.00 uur werd door Connie Vollendam iedereen van harte welkom geheten en konden de keuringen van de honden beginnen.

In totaal waren er 34 deelnemers, een mooie opkomst voor die dag en ook dit jaar was de clubmascotte Bello van de partij, voor de eventuele mentale steun.

De keurmeesters waren druk met het keuren en als je dan staat te kijken is dat altijd weer bijzonder om te zien. Er is geen Sint Bernard hetzelfde. Dan pas zie je goed hoe divers de honden zijn. Ook al zie je bij sommige een duidelijke familielijn dan toch zijn ze zo verschillend.

Naast de keuringen die er plaats vonden was er de mogelijkheid om leuke Sint Bernard snuisterijen te kopen bij de stand van Boris Info. Van Kussen tot sierraden van alles was er te krijgen. Ook kon je een leuke foto shoot laten maken door Pieter Heres, van jezelf met je hond of alleen van je hond. Vele hebben daar gebruik van gemaakt.

Aansluitend aan de keuringen was er voor degene die zich daarvoor hadden aangemeld, een barbecue. Welk weer zeer goed verzorgd was door Joze Hooren, de eigenaresse van de manege.

Het werd een lange maar vooral een leuke, geslaagde dag!

En onthoudt goed: ook al werd jouw hond eerst of als laatste geplaatst: uiteindelijk ga je zelf weer naar huis met jouw nummer 1, jouw eigen winnaar. Daarom ben je immers verliefd geworden op hem of haar….