Reeuwijkse plassen 2016

Sint Bernard wandeling van de NSBCvLeF , 1 mei 2016

Ja je bent jarig en wat doe je dan………..een Sint Bernard wandeling natuurlijk. Dit jaar hadden we geen beperkingen en konden we mee. Voor ons de eerste kennis making met de Reeuwijkse plassen. Al veel enthousiaste verhalen over gehoord o.a. ook via het DoggyDating circuit, maar nooit van gekomen. Dus nu was het de dag. De weersverwachting was goed, dus niets kon deze aangeklede wandeling nog verstoren.
Zoals gewoonlijk weer verzamelen op de parkeerplaats. Spoedig een drukte van belang. Veertig honden deden mee en die namen al gauw twee baasjes mee, al met al een mooie opkomst bij schitterend weer.
We hadden gehoord dat je er uren kan wandelen en we hoopten op een uitdagend stukje, maar al vrij snel kwam de optocht tot stilstand bij een honden strandje. De honden hadden geen bezwaar, die konden heerlijke poedelen en spelen en vermaakten zich prima. De baasjes ontwikkelden al enige wortels aan hun voeten van het staan te kijken naar de ravottende viervoeters in combinatie met de drassige bodem. Na verloop van tijd werden de honden zichtbaar vermoeid van deze waterpartij en werd de terugtocht aanvaard. Ach, Sint Bernards zijn wat wandelen betreft gauw tevreden en verheugen zich al snel op heerlijk luieren in de zon. Die kans kregen ze op de parkeerplaats waar de koffie en cake op ons stond te wachten. Een uitgebreide lunch, waarbij telkens de laatste broodjeszak open werd getrokken. Nog vele laatste broodjes zakken volgden. Ook aan beleg geen gebrek. Zo’n zelf samengesteld broodje gezond smaak verrukkelijk. De zon scheen tierig, dus het was heerlijk vertoeven in de klaargezette tuinstoeltjes. Loten werden gretig afgenomen en aan de hoeveelheid prijzen kwam maar geen eind.
Aan alles komt een eind dus ook aan deze lange “aangeklede” Sint Bernard middag. Bruin verbrand, verzadigd en afgeladen met prijzen aanvaarden we weer de terugtocht.
Bij deze willen we organisatie bedanken voor deze geslaagde middag.
Tot ziens in Someren.

Jan en Muriël, baasjes van Bloem en Macy

Voor een impressie van deze geweldige dag, vind u hier het foto-album van deze wandeling.